Optimal anvendelse af landbrugets data, der skaber værdi for landmanden

Optimal anvendelse af landbrugets data, der skaber værdi for landmanden - SEGES Projektsitet

Formålet med projektet er, med udgangspunkt i Økonomidatabasen og Farmtal Online, at sikre, at grundlaget for de økonomiske sammenhænge i landbruget kan analyseres og dokumenteres og at bidrage til, at landmanden har optimal viden om sin egen økonomiske formåen i forhold til andre i branchen. Databasernes formål er desuden at levere kvalitetskontrollerede data, som kan danne grundlag for veldokumenterede beslutningsgrundlag og fungere som grundlag for normer, dokumentation, benchmarking, analyser og forskning bredt i hele erhvervet.

Som et led i at sikre datakvaliteten i Økonomidatabasen udvikles et valideringssystem, der samtidig giver brugerne mulighed for hurtig anvendelse af data. Tiltag vedrørende validering af data fra leverandører fra specialproduktioner implementeres og tilpasses. Det drejer sig om dataleverandører indenfor økologiske bedrifter, fjerkræproducenter, avlsbesætninger indenfor svin samt kartoffelavl. Endvidere udvikles specielle tiltag, der gør det muligt, at forbedre den statistiske bearbejdning af data inden for grovfoderproduktionen.

Der gennemføres en analyse, der skal afdække behovet for at nytænke ejer- og samarbejdsformer i relation til dataopsamling og statistiske analyser af den primære landbrugsproduktion. I den sammenhæng udvikles et værktøj til analyse af koncernøkonomi.

Der er endvidere fokus på at skabe bedre analysemuligheder via webbaserede udtræksfaciliteter. Dette vil give brugerne betydelig større fleksibilitet og hurtighed i forbindelse med anvendelse af data.

Der gennemføres en analyse, der skal klarlægge, hvordan udviklingsarbejdet for Farmtal Online optimeres set i forhold til de eksisterende strukturer i databasen. Der udvikles en facilitet i Farmtal Online, der gør det muligt at tilvejebringe historiske data. Endvidere udarbejdes en beskrivelse af, hvordan data fra Økonomidatabasen og Farmtal Online kan kobles, således at nytteværdien af de to databaser optimeres yderligere.

BC-regneark for Kvæg, Svin og Planter - kan også tilgås via RegnskabsDataBank.
BC-regneark for Mink.
BC-regneark for Slagtekalve.
Dagsorden til mødet i brugergruppe Benchmarking den 28. september 2016
Dagsorden til mødet i statusprisgruppen den 12. december 2016
Foreløbige driftsgrensresultater 2015 er baseret på de driftsgrensanalyser i 2015 årsrapporter fra DLBR virksomhederne, som er blevet overført til økonomidatabasen frem til medio marts 2016.
Notatet beskriver, hvordan der er udviklet en ny facilitet i Farmtal Online, der gør det muligt at få vist, hvordan en budgetkalkule så ud på en bestemt dato.
Notatet er en teknisk beskrivelse af udviklingen af valideringssystemet, der sikrer, at dataleverandøren får en tilbagemelding på validiteten af regnskabsdata ved overførsel til Økonomidatabasen.
Kapacitetsregnearket har til formål at give en hurtig norm for primært kapacitetsomkostningerne, men også for udbytter, andre omkostninger m.m., som udgør resultatopgørelsen.
Notatet beskriver, hvilke krav det stiller til data at koble data fra Farmtal Online og Økonomidatabasen, samt hvilke funktioner det vil kræve at udvikle, ligesom det beskrives, hvorfor dette udviklingsarbejde ikke er igangsat.
Notatet beskriver et oplæg til oplistning af prioriteret rækkefølge for optimeringsindsatser af FarmtalOnline.
Notatet beskriver de opgaver, der blev udført ved oprettelse af nye standardkolonner i forbindelse med driftsgrensanalyse og fordelt DB samt de opgaver, der blev udført som følge af, at antallet af standardkolonner blev udvidet.
Notat med beskrivelse af processen omkring validering af data, der skal indgå i Business Check samt analyser
Notat om, hvordan udfordringen omkring forskellige ejer- og samarbejdsformer i landbruget håndteres i Økonomidatabasen, samt hvilke informationer det kræver for at kunne inddrage forskellige ejerformer i statistiske analyser.
Notat, der beskriver den tekniske udarbejdelse af den webbaserede platform RegnskabsDataBank
Notat, der beskriver hvordan der er arbejdet med opsamling af budgetdata, og hvorfor arbejdet er indstillet indtil videre
Notatet beskriver, hvordan det sikres, at det videre udviklingsarbejde for Farmtal Online optimeres, ligesom det vurderes, hvordan administrationsfaciliteten af metadata fortsat bør håndteres. Databasestrukturen vurderes ligeledes.
Dette er en reminder om, at sidste frist for overførsel af 2015-regnskaber til ØDB i 2016 er torsdag den 15. september 2016 kl. 16.00.
RegnskabsDataBank (RDB) er en bank uden penge, men rig på udvalgte og bearbejdede data fra Regnskabsdatabasen. I RDB kan man udtrække data på de bedrifter der er overført til Ø90 og anvende disse data i forskellige sammenhænge.
I RegnskabsDataBank er der mulighed for selv at indhente data på en bestemt bedrift i ens egen kreds. I forbindelse hermed er der lavet forskellige regneværktøjer i Excel, hvor disse data kan anvendes.
I RegnskabsDataBank er der mulighed for selv at indhente data på en bestemt bedrift i ens egen kreds. I forbindelse hermed er der lavet forskellige regneværktøjer i Excel, hvor disse data kan anvendes.
Beskrivelse af kontrolrapporter, der udsendes hver uge til rådgivningsvirksomhederne i forbindelse med validering af data
Der er udviklet et valideringssystem, der sikrer, at dataleverandøren får tilbagemelding om validiteten af regnskabsdata ved overførsel til Økonomidatabasen. Systemet ligger på platformen Regnskabsdatabank.
Hvis du skal lave en fordelingsanalyse (fordelt dækningsbidrag eller driftsgrensanalyse) i det interne regnskab for æg- og/eller opdrætsproducenter (hønekyllinger), bør du følge denne vejledning.
Dette er en vejledning, der henvender sig til konsulenter og assistenter, der udarbejder og benytter Driftsgrensanalyse, Ø90 Benchmarking og Business Check.
Der er udviklet en særlig visning af udvalgte historiske prognosepriser i FarmtalOnline, der gør det muligt at følge den historiske udvikling i prognosepriserne.

© 2021 - SEGES Projektsitet